Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın bapsı; âdemoğlu sağlığını koruyup yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece mevcut yangın çıkış baplarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin prodüksiyonı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangından korunmayla ait düzenınacak önlemler beyninde yaşamsal önem haiz tedbirlerden biri de yangın merdivenidir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size bili verecektir.

Yangın bapsı nedir ve ne işe yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini yağdırmak midein kullanılan bir kapıdır.

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen mimarilabilmekle bile daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baş nedeni zemin yitirilmesine nitelik vermemesi ve daha azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Gereç: Yangın baplarında ekseriya çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en Yangın Merdiveni Kapısı nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi emin ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayeste olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel yer önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Yönıcı malzeme mideermeyen ve taçıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, huzurıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Kırık dökük mimarilarda ve yangın merdiveni vadiı daraç olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına imkân vermektedir. 

Report this wiki page